Sessions

Global Green Growth Week 2017: Unlocking Africa’s Green Growth Potential

The Global Green Growth Institute (GGGI) will hold Global Green Growth Week 2017: Unlocking Africa’s Green Growth Potential (GGGWeek2017), on October 17-20, 2017, at the United Nations Conference Centre (UNCC), in Addis Ababa, Ethiopia.

Hosted in partnership with the Federal Democratic Republic of Ethiopia, GGGWeek2017 will gather GGGI members, stakeholders from the public and private sectors, international organizations, and civil society to strengthen and catalyze green growth in Africa and globally in order to achieve Nationally Determined Contributions to the Paris Agreement and make progress on the U.N. Sustainable Development Goals. GGGWeek2017 will address a number of key topics, including: Mobilizing green/climate finance to bankable projects in developing countries; Sustainably managing resources to address water and food security challenges; and Developing and adopting policies that drive environmentally sustainable and socially inclusive economic growth.

TIMESESSIONSROOM No.
08:30-09:30RegistrationEntrance
09:30-10:00 Opening CeremonyConference Room 2 (500)
10:00-10:30Coffee breakExhibition concourse
(Ground floor)
10:30-10:45Presentation of Conference Agenda and Announcements
10:45-11:00Keynote Address
11:00-12:00High-Level Panel: Unlocking Africa's Green Growth PotentialConference Room 2 (500)
12:00-12:30Keynote Presentation: Ethiopia's Climate Resilient Green Economy visionConference Room 2 (500)
12:30-14:00
LunchDelegates lounge (2nd Floor)
TIMESESSIONS
14:00-15:30
[90 mins]
GCF Readiness WorkshopConference Room 3 (115)
Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 (P4G): Launch of Ethiopian P4G platformConference Room 5 (115)
Greening African Cities: Achieving a Green Urban TransformationConference Room 6 (115)
15:30-16:00Coffee breakExhibition concourse (ground floor)
16:00-17:30
[90 mins]
GCF Readiness Workshop Cont’dConference Room 3 (115)
Sustainable Water Management in Ethiopia and the Region as a Lever for Green GrowthConference Room 5 (115)
Green Strategies and Success Stories in AfricaConference Room 6 (115)
19:30-21:00+Welcoming Dinner
TIMEMEETINGS
13:15-13:45
[30 mins]
Launch of the Green Urban-Industrial Development in Ethiopia ReportConference Room 6
14:00-15:30
[90 mins]
GGGI Carbon & Financing Club (Closed event)Caucus Room 11
16:00-17:30
[90 mins]
GGGI Carbon & Financing Club (Closed event) Cont'dCaucus Room 11
TIMESESSIONSROOM No.
09:00-09:30RegistrationEntrance
09:30-11:00
[90 mins]
Africa's Green Energy Challenges and Off-grid Renewable Energy Solutions
Conference Room 3 (115)
Innovating Agriculture for Climate and Food Security in AfricaConference Room 5 (115)
Greening the Belt and Road Initiative: African-China Clean Energy RelationsConference Room 6 (115)
11:00-11:30Coffee breakExhibition concourse (ground floor)
11:30-13:00
[90 mins]
Africa's Green Energy Challenges and Off-grid Renewable Energy Solutions Cont’dConference Room 3 (115)
Innovating Agriculture for Climate and Food Security in Africa Cont’dConference Room 5 (115)
The Role of Nature in Promoting Africa's Green GrowthConference Room 6 (115)
13:00-14:00LunchDelegates Lounge (second floor)
14:00-15:30
[90 mins]
Financing Africa: Mobilizing Local Capital Markets for Renewable Energy InvestmentConference Room 3 (115)
Making the Transformation of Africa’s Infrastructure GreenerConference Room 5 (115)
Towards Post-2020 Transparency: Launching of Ethiopia GHG MRV FrameworkConference Room 6 (115)
15:30-16:00Coffee breakExhibition concourse (ground floor)
16:00-17:30
[90 mins]
Matching Climate Finance to Project PipelineConference Room 3 (115)
Africa Countries' NDC Implementation and cooperation with KoreaConference Room 5 (115)
MRV Workshop Cont’dConference Room 6 (115)
19:30-21:00+Official DinnerDelegates Lounge (2nd floor)
TIMEMEETINGS
09:30-11:00
[90 mins]
UAE Dialogue on Green Economy: Fostering Green Business and Entrepreneurship through Green Industrial Policy (Closed event)Caucus Room 11
09:30-11:00
[90 mins]
GCF Project Preparation Clinic #1 - (country/region TBD)Caucus Room 10 (30)
11:30-13:00
[90 mins]
GCF Project Preparation Clinic #2 – (country/region TBD)Caucus Room 10 (30)
14:00-15:30
[90 mins]
GCF Project Preparation Clinic #3 – (country/region TBD)Caucus Room 10 (30)
Transforming African Agriculture Public-Private Sector Roundtable (Closed event)Caucus Room 11
16:00-17:30
[90 mins]
GCF Project Preparation Clinic #4 – (country/region TBD) GreenCaucus Room 10 (30)
Green Growth Index "Soft Launch" (Invitation only)Caucus Room 11
TIMESESSIONSROOM No.
08:30-09:30RegistrationEntrance
09:30-11:00
[90 mins]
Sixth Session of the Assembly and Tenth Session of the Council (Closed event)Conference Room 3 (115)
11:00-11:30Coffee breakExhibition concourse (ground floor)
11:30-13:00
[90 mins]
Sixth Session of the Assembly and Tenth Session of the CouncilCont’dConference Room 3 (115)
13:00-14:00LunchDelegates Lounge (2nd floor)
14:00-15:30
[90 mins]
Sixth Session of the Assembly and Tenth Session of the Council Cont’dConference Room 3 (115)
15:30-16:00Coffee breakExhibition concourse (ground floor)
16:00-17:30
[90 mins]
18:00-19:00+Reception and dinner for Assembly and Council delegatesBanquet Hall (2nd floor)